Biervaten

Brouwerij Durs

Brouwerij Durs

Brouwerij Durs

Iets over de brouwerij:

Aan de bar, tijdens een biertje, begon het te borrelen: het idee voor een stadsbrouwerij in de mooiste stad van het land. Het was al enige tijd geleden (zo’n 85 jaar) dat brouwerij de Kroon in Arnhem werd overgenomen. Sindsdien moet de stad het zonder eigen brouwerij doen. Dat kan natuurlijk niet…

Ondernemers Maarten de Keijzer en Christian Hageraats, beide bierliefhebbers in hart en nieren, beide ras-Arnhemmers, ontwikkelden samen het idee voor een brouwerij in Arnhem. Zodra de locatie bekend was, werden de ketels gekocht en de zoektocht naar de perfecte brouwmeester gestart. Al gauw kwamen ze bij Sophia terecht. En dat bleek een schot in de roos. Met de toewijding en passie waarmee Sophia het bier brouwt, kan het niet anders dan héérlijk smaken. Inmiddels wordt het brouwteam gecomplimenteerd door Angelo, Geboren en getogen Arnhemmer, bij wie het horecabloed door de aderen giert. Daarnaast zorgt Vincent voor de proeverijen, events en verzorgt hij de planning. Jurgen van Hummel completeert het Durs team en draagt zorg voor de Sales van de brouwerij en Koen is verantwoordelijk voor de marketing.

De bieren van Brouwerij Durs:

Naam:Soort:Omschrijving:
DakhaasBlondJe begint er bijna zelf van te spinnen, zo lekker smaakt ‘ie. De Dakhaas is een eigenwijze blondine en heeft eigenlijk alles wat je hartje begeert: een honing- en bloesemachtige geur, lichtzoete smaak, subtiele bitterheid en eigenwijze crisp.
Dikke PrinsZwaar blondTheo Janssen, een rasechte Arnhemse cultheld. Hij veroverde met zijn voetbaltalent de harten in Arnhem, Amsterdam en Twente. Nu is de ‘Dikke Prins’ terug met zijn eigen bier. Een sterk blond bier met banaan- en citrustonen. Hopinvloeden en koriander smelten samen met de warmte van de alcohol en een appelschil voor de Durs.
FlierefluiterAmberEen biertje dat weet wat genieten is. En jou daar graag bij helpt. Hij is eigenwijs en lentefris. Lichtmoutig, in geur en smaak. met een heerlijk bittertje: vanaf het eerste moment dat je hem aan je lippen zet, tot de laatste slok. In de afdronk een hint van sinaasappel.
JetserTripelHet beste van twee werelden. Helemaal zoals een tripel hoort te zijn. Zowel de geur als de smaak van geelfruit, de overgang naar een mooie kruidigheid en de warmte van de alcohol prikkelen precies de juiste zintuigen.