Biervaten

Brouwerij Grits

Brouwerij Grits

Brouwerij Grits

Iets over de brouwerij:

Bier is lastig geworden. Te lastig, vinden wij bij Grits. Een simpel, lekker biertje ergens vandaan halen wordt steeds moeilijker. Lastige termen en lange omschrijvingen vliegen je om de oren. Dat is leuk, en kan heerlijk zijn, alleen denken wij daar anders over. Wij maken simpele, bekende klassiekers met maximale smaak, gezelligheid en vreugde.

Opgericht in 2019 door 2 vrienden (Ernst & Niels) vanuit hun gedeelde passie voor heerlijk, simpel bier. Bier zonder fratsen, maar met een smaakbeleving waar je u tegen zegt. Een mooi assortiment van heerlijke bieren in de bekende Belgische stijlen. De brouwerij is gevestigd in Zwijndrecht, waar de brouwers zelf ook vandaan komen.

Om eer te doen aan de harde werkers uit simpelere tijden vernoemen wij onze bieren ook naar hen. Ambachtelijk gebrouwen, en keihard verdiend aan het einde van een dag hard werken.

Grits, heerlijk simpel.

De bieren van Brouwerij Grits:

Naam:Soort:Omschrijving:
MillerBlondDe molenaar (Miller), een van de oudste beroepen in de wereld. Gebruikmakend van windkracht om graan te malen. De molenaar heeft de finesse om zeker te stellen dat het graan van goede kwaliteit is om hier een volmondig Blond bier mee te brouwen. Perfect na een lange dag hard werken. Om eer te doen aan de harde werkers uit simpelere tijden vernoemen zij hun bieren ook naar hen. Ambachtelijk gebrouwen, en keihard verdiend aan het einde van een dag hard werken.
LumberjackZwaar blondFruitig sterk blond bier met tonen van mandarijn, gouden kleur met een stevige witte schuimkraag.
FarmhandPale AleDeze rye pale ale is een echt roggebier. Het is een vervanger van de klassieke IPA. Dit bier is gebrouwen met amerikaanse stijl. Een beetje bitter maar door de rogge komt het bier toch ook wat zoet over. Probeer het zelf eens!
BlacksmithBarley WineDe smid, een man met de zware taak om wapens en bepantsering te smeden in de verzengende hitte van de smederij. Zwart was de kleur van de houtskool die de smidse van brandstof voorziet, net als de kleur van dit bier dat het hart van brandstof voorziet na een dag hard werken.
MastersmithBarrel AgedHet gilde van smeden bestaat uit vele ambachtslieden die jarenlange kennis bezitten. Slechts enkelen van hen verdienen de titel ‘Meestersmid’, want ze vervaardigen de meest magnifieke en nauwkeurige producten die de mensheid kent. Deze Barrel Aged Barley Wine vertegenwoordigt deze prestatie met zijn rijke rumaroma’s, karamelsmaak, houttonen en als resultaat van het branden van de mouten: een mooie, diepe, donkere kleur.