Biervaten

Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl

Iets over de brouwerij:

Brouwerij Stijl is een brouwerij die zijn bier brouwt in Almere. Ze proberen het bier zo Circulair mogelijk te maken om zo duurzaam mogelijk bier te brouwen. Bijvoorbeeld door Restbrood van lokale bakkerijen toe te voegen tijdens het brouwproces. Ook hebben ze een eigen hoptuin in Almere zelf waar ze sinds 2020 hun eigen hop kunnen oogsten.

De bieren van Brouwerij Stijl:

Naam:Soort:Omschrijving:
Dennentoppen BlondBlondDennentoppen Blond van Brouwerij Stijl is een Blond bier. Het troebele bier ruikt moutig en naar dennentoppen. Het bier is en fris van smaak met een zoetige harsigheid van toegevoegde dennentoppen. Een bier waar je even aan moet wennen, en dat is ook precies de bedoeling.
Nieuwland WeizenWeizenNieuw Land Weizen is een speciaal bier van Brouwerij Stijl dat jou het jongste nationaal park van Nederland (Nationaal Park Nieuw Land) laat proeven. Het is een zomers tarwebier dat is gebrouwen met vlierbloesem, watermunt, Flevomout én restbrood.
Basterd DubbelDubbelTreed binnen in de traditie der abdijbieren. De geroosterde mouten en zoete basterdsuiker maken het biertje zo als hij is.
Russian Imperial StoutStoutDit biertje heeft alle verschillende prijzen op zijn naam staan. Het is een krachtig stout biertje met een vanille en zeezout smaak.
Ally Pale AlePale AleAlly is de straattaal naam voor Almere. Ze zochten naar een écht Almeers bier, maar als stad zonder lange historie en tradities hebben ze geen gerecht, koekje, smaak of geur die duidelijk de stad aangeeft. Omdat Almere druk bezig is met duurzaamheid en circulariteit en lokale voedselvoorziening hebben ze de oplossing hierin gevonden. Ze brouwen dit bier met restbrood van lokale bakkerijen en vervangen hiermee zo’n 20% van de mouten. Wat doet die aap op het etiket in die uitkijktoren? Dat is Ally de Aap, mascotte van Almere City FC. Dit bier is namelijk het huis speciaalbier van de club. En welk stadion heeft een eigen, circulair speciaalbier? De uitkijktoren staat op Utopia eiland in het hart van de stad. In de schaduw ervan staat de eigen Stijl Hoptuin en in dit jaar vindt hier de Floriade Expo plaats.
Zuiderzee SaisonSaisonNa de inpoldering werd de bodem van de Zuiderzee vruchtbaar land. Fris, droog en kruidig bier met een roze kleur. Gebrouwen met paarse wortel en gele biet van Boerderij Zonneheerdt. Daarnaast ook met restbrood van lokale bakkerijen.
GeboortebierLagerStijl Geboortebier is een ondergistend speciaalbier met de smaak van beschuit met anijs.
Zeevaarders BierAmberDit amber bier is gebrouwen met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en kardemom. En toch lekker doordrinkbaar. De gebruikte havermout zorgt voor een lichte troebele uitstraling en een vol mondgevoel. In vroegere tijden werd veel gebrouwen met haver.
SkaldBarrel AgedDeze Viking RIS moest rijpen op een eikenhouten Woodford Reserve Bourbon whisky vat. De Stijl Russian Imperial Stout als basis.