Biervaten

Kinderdijkse Kater

Kinderdijkse Kater

Kinderdijkse Kater

Iets over de brouwerij:

Een uit de hand gelopen hobby, zo omschrijven de brouwers Rick Janse en Huibert van Buren uit Kinderdijk hun bierbrouwerij. Ze hebben een kleine brouwerij waar 200 liter per keer kan worden gebrouwen. De naam De Kinderdijkse Kater is afkomstig van een sage over de Sint-Elisabethsvloed in 1421. Volgens deze legende zou een kat destijds het leven hebben gered van een baby die in een wiegje ronddobberde in het overstroomde gebied.

De bieren van Kinderdijkse Kater:

Naam:Soort:Omschrijving:
Blokweer blondBlondLokaal gebrouwen door de Kinderdijkse kater. De Blokweer blond is een zacht en vol speciaal bier. Met passie gebrouwen door 2 vrienden uit de buurt van Kinderdijk.
Overwaard IPAIPALokaal gebrouwen door de Kinderdijkse kater. De Overwaard IPA is lekker om zijn fruitige aroma´s door dry hopping met een lekker bittertje. Met passie gebrouwen door 2 vrienden uit de buurt van Kinderdijk.
Nederwaard donkerDonkerEen Dark Ale van brouwerij de Kinderdijkse Kater. De brouwerij is gevestigd in Nieuw-Lekkerland en is ontstaan door 2 vrienden met passie voor speciaalbier.