Biervaten

Waterland brewery

Waterland brwery

Waterland brewery

Iets over de brouwerij:

Biologisch brouwen en duurzaam ondernemen is voor waterland Brewery een vanzelfsprekend gegeven. Heerlijke en betaalbare producten produceren maar 

wel met zorg voor het milieu. Daarom brouwt Waterland Brewery met passie de lekkerste bieren met de mooiste natuurlijke en biologische ingrediënten. Want we kunnen en willen niet anders. Het zit in onze natuur.

​Op het Galgeriet, gelegen tussen twee havenkades in Monnickendam, hebben we in 2018 een bestaande loods van 800m2 omgebouwd tot brouwerij en proeflokaal. Dat betekent dat we sindsdien bier brouwen in onze eigen brouwerij. Naast de vaste serie bieren die we ook op fles afvullen, brouwen we hier regelmatig nieuwe bieren die natuurlijk in ons proeflokaal worden getapt en kunnen worden geproefd. 

De bieren van Waterland Brewery:

Naam:Soort:Omschrijving:
Bubbling BettyIPADe Bubbling Betty is een Brut IPA en gefermenteerd met een champagne gist. De fruitig gehopte IPA is sprankelend en fris op de tong en door gebruik van 3 soorten hop en de dryhopping met de Mosaic hop fruitig in de aroma. Een bijzonder sprankelend bier!
Tingling TillyBlondTingling Tilly van Waterland Brewery uit Monnickendam is een blond bier in de stijl van een Belgian Ale, licht oranje in het glas met een dikke romige schuimkraag. In de neus bloemige aroma’s. In de mond een kleine prikkel en tonen van gember. Beleef het nu zelf!
Gouden BochtZwaar blondDeze gouden blonde is haar gewicht in goud waard. Ze heeft een weldadige smaak en is zeer verguld met haar volle body. Ze is prikkelend van aard maar heeft een hartje van goud.
Hoppy HannahIPAHoppy Hannah is een zeer frisse en hoppige IPA met fruitige aroma’s. Deze Sunset IPA heeft een licht oranje kleur. Het heeft een een pittig bittere afdronk zoals het hoort bij een India Pale Ale. Dit komt door het gebruik van veel bitterhoppen. Deze zorgt voor een lange houdbaarheid van het bier.
KattekwaadAmberKattekwaad is een soepele Amber Ale die bijzonder is vanwege de toevoeging van wilgenbast in de bereiding. Wilgenbast bevat de natuurlijke ingrediënt van asperine, salicinezuur. Het geeft een unieke aroma’s van karamel, fruit, specerijen, honing en een licht bittere en frisse afdronk en lichte houttonen. Een pittig en verrassend bier!
Broeker BlondeBlondBroeker Blond van Bierderij Waterland is een Blond bier. Soepel van smaak en honinggeel van kleur. De brouwer zegt zelf: “Een heerlijkheid met een body om steeds opnieuw je tanden in te zetten.
Monnicker MokerTripelEen stoere tripel, licht goudgeel in het glas met een roomwitte schuimkraag. Het verspreidt nostalgische aroma’s van hooi, gras, mout en daarna komt een er een geur van sinaasappelschil en gist vrij. De smaak is bitterzoet en licht hoppig met mout, koriander, citrus met een robuuste afdronk.